У Черкасах відкриється “Дахнівська Січ” – козацький дитячий табір, аналогів якому немає в Україні

Дата: 19.06.2012
Автор:

Відкриття у Черкасах дитячого оздоровчого табору всеукраїнського масштабу, аналогів якому не буде в Україні,  планується уже за місяць.

       –     На сьогодні завершується ремонт 10 будиночків для дітей – у кожному з них насамкінець буде встановлено сонячні батареї. Таким чином, у таборі діти зможуть відпочивати не лише улітку, але й узимку, – розповідає «батько» Дахнівської Січі, депутат Черкаської міської ради, голова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський» Микола Мирза . – У будиночках, кожен з яких розраховано на 20 дітей,обладнано по три душових кабіни, три туалети та 4 умивальники.   За цей час ми повністю переклали увесь водопровід та систему водовідведення на території табору, а також підвели воду до усіх 18 будиночків, їдальні та стадіону. Їдальня – то взагалі окрема розмова. Я не уявляю, як нею могли користуватися за прямим призначенням – ми застали там жахливу антисанітарію, все стояло брудним і облупленим. Після капітального ремонту і оновлення усього начиння – мийок, холодильників, жарочних шаф, плит та витяжок –  ми плануємо ще й декорувати їдальню у старовинному українському стилі.
Триває останній місяць реконструкції Дахнівської Січі. Сьогодні вже завершується спорудження брами, частоколу та охоронних веж. І вже приступили до упорядкування території: висадили 10 смерек та 3 клени, підготували місце під осінню висадку саду японських сакур.
— Робота кипить із 7 ранку до 9-ї вечора. Я прокидаюсь, беру лопату, сокиру, граблі – і відразу на Січ. Трохи пізніше планую власними руками створити тут футбольне поле, баскетбольний та волейбольний майданчики.
У перший же сезон після відкриття Дахнівської Січі там зможуть відпочити і пройти оздоровлення відразу 200 дітлахів. Табір буде всеукраїнським, навіть більше – про бажання привезти дітей на Дахнівську Січ уже сьогодні повідомили із Росії, Чечні, навіть з європейських країн.
На відкриття Дахнівської Січі очікують гостей не лише зі всієї України, але й з різних куточків світу. Очікується також приїзд загону справжніх українських козаків та їх європейських побратимів -  шведських вікінгів. І два народи, представники когорти справжніх лицарів України і Швеції побратаються саме на відкритті Дахнівської Січі.
      Для довідки: Дахнівська Січ – дитячий оздоровчий табір, що створюється на базі колишнього піонертабору «Орлятко». Тут,  на лісовій галявині мікрорайону «Дахнівка», буде відтворено фрагмент козацької епохи. Діти, що відпочиватимуть і оздоровлюватимуться на Дахнівській Січі, поринатимуть у часи славетних прадідів-козаків: вони житимуть у куренях, проводитимуть вечори біля багаття, виготовлятимуть козацькі чайки та ходитимуть на них у походи. Дітям розповідатимуть про наших славетних предків, навчатимуть козацьким традиціям. Протягом літа Дахнівська Січ зможе прийняти від 600 дітлахів.
www.rada.cherkassy.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру