Символом фанатів усієї України може стати козак

Дата: 16.06.2012
Автор:

Українські фани вирішили перейняти традицію у великого спорту і придумати свою символіку, кольору, кодекс честі і навіть заснувати власне свято – День фаната України (21 липня).

Чи допоможе загальна символіка об’єднати всіх фанатів Україні і створити таку ж яскраву фан-культуру, як на Заході? …

Нерідко кольори, емблеми, символи впливають на темперамент команди, манеру гри і навіть результативність. Мало того, саме вони найчастіше служать “другою”, народною назвою клубу. Наприклад, англійський “Челсі” на батьківщині відомий як … пенсіонери. А все тому, що спочатку на емблемі клубу красувався герб Королівського госпіталю Челсі. І тільки в 1952 р. на емблемі “оселився” лев. Але прізвисько так і залишилося. А ось “Арсенал”, завдяки емблемі, “заробив” своє прізвисько “каноніри”. Її, як і сам клуб, створили працівники збройового складу. Київське “Динамо” фани називають не інакше, як біло-синіми. Та ж історія і у донецького “Шахтаря”, який навіть в коментарях матчів фігурує як “помаранчево-чорні”.

За прикладом своїх кумирів, українські фани теж вирішили обзавестися власною символікою, причому загальною для всіх – від футболу до боксу. Чи не вперше за всю історію … І навіть оголосили конкурс на кращу ідею. Запропонувати ідеї, як і проголосувати за вподобану емблему, може кожен, головне – встигнути до 21 червня. Авторам 2-х емблем, які наберуть найбільшу кількість голосів в соцмережах FB, VK (по одній емблемі в кожній мережі) – ваучери поповнення на 100 грн. і також футболка від Олени Даць.Подарунок за перше місце – дружня вечеря з головним фанатом України Фоззі, фронтменом гурту ТНМК, а також фотокамера Canon550D., за друге місце планшет SamsungGalaxyTab7.0. Подарунок за третє місце – смартфон НТС. Є за що поборотися … Та й ідеї самі різні: від козаків на тлі національних кольорів до нестандартних скоморохів і сексапільних уболівальниць … Цікаво, за яку ж з них проголосує більшість українських фанів, а головне, як вплине нова символіка на національний фан-рух ?..

www.kp.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру