УНА-УНСО не задоволена результатом футбольного поєдинку “Польща-Росія”: “Пустельним хрестом ніхто з поляків нагороджений не буде!”

Дата: 13.06.2012
Автор:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організація УНА-УНСО заявила про готовність нагородити польських футболістів вищою нагородою організації – “Пустельними хрестами”, якщо вони переможуть збірну Росії. Хрестом нагороджені всього 24 людини. Про це, як інформує УНІАН, повідомив один з лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур.

За словами націоналіста, на сьогодні “головним ворогом” як для України, так і для Польщі в міжнародній політиці є Росія.

“Це держава, яка намагається домінувати на пострадянському і східноєвропейському просторі. Вона буде робити все для того, щоб знищити і звести нанівець українську і польську державність… Сьогодні ми згадуємо ті славні часи, коли гетьман Сагайдачний разом з поляками брав Москву і показав тоді, хто є хто насправді на цьому просторі “, – зазначив Мазур.

“У разі перемоги польської збірної я беру “пустельні хрести” і їду до Варшави нагороджувати гравців, які забили голи. Якщо польський воротар зробить диво і відіб`є пенальті, він також стане кавалером” пустельного хреста “УНСО”, – уточнив Мазур.

Разом з тим націоналіст підкреслив, що, якщо поляки програють росіянам, то “унсовці” їх нагороджувати не будуть.

Видання зазначає, що назва “унсовського” ордена “Пустельний хрест” походить від згадки про часи, коли Ісус під час свого перебування в пустелі шукав шляхи до Бога.

Це вища нагорода організації “УНА-УНСО”, якою з 1991 року нагороджені всього 24 людини. Зокрема, кавалерами цієї нагороди є патріарх УПЦ КП Філарет, останній президент УНР у вигнанні Микола Плав`юк, фронт-мен гурту “Кому вниз” Андрій Середа, командир “унсовського” підрозділу в Чечні Саша Бєлий, радянський політв`язень Степан Хмара, “унсовці” Ігор Мазур та Руслан Зайченко.

Нагадаємо, 12 червня у Варшаві в рамках фінальної частини чемпіонату Європи з футболу “Євро-2012″ відбувся матч між збірними Польщі та Росії, який завершився нічийним рахунком – 1:1. Після цього Ігор Мазур на своїй сторінці “Фейсбуку” написав наступне: ”Поляки зіграли на рівних. Деякі періоди часу навіть переважали , більше хотіли перемогти , але нічийний результат. Переможного голу ми не дочекалися і тому ” Пустельним Хрестом ” УНСО ніхто з поляків нагороджений не буде !”

Петро ДОБРО – за матеріалами www.expres.ua

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру