Громадські активісти зірвали суд над Запорожцем

Дата: 02.06.2012
Автор:

Громадські активісти зірвали засідання Броварського міськрайонного суду. Там мали продовжити розгляд справи так званого “Семиполківського месника”. Віталія Запорожця звинувачують у вбивстві дільничного. Односельці ж затриманого стверджують, що міліціонер тероризував все село, а Запорожець взяв до рук гвинтівку для самозахисту.

Ще до початку засідання під стінами суду збирається мітинг на підтримку Віталія Запорожця. Односельці його вчинок виправдовують. Кажуть,  міліціонер, якого убив Віталій, насправді їх тероризував.
Марія, односелиця: “Я считаю, що правильно. Він його на протяженії більше року терорізірував.  Прийшов у кафе, – руки на стенку і шарить по карману-  у кого мобілку забрав, а у кого шо хотів. На Віталія завжди стол перекидав”.
До зали учасники мітингу заходять спокійно. Проте коли суддя забороняє відеозйомку, здіймають галас. А коли служителька Феміди виголошує перерву, відмовляються виходити.
Віталій Запорожець, підсудний: “Проходить фальсифікація справи – не хочуть знати істини, що відбулося. Я ж не відмовляюся, що стріляв, але які стали мотиви, причини данного злочину – вони не хочуть цього визнавати – не хочуть знати правду”.
Прибуває міліція з попередженням: застосують силу, якщо блокувальники не вийдуть з приміщення. У кімнаті зчиняється штовханина.
Зрештою правоохоронці витягають  активістів у коридор. І не лише блокувальників.
Одразу забрали в автозак шістьох . Серед них двоє журналістів і двоє неповнолітніх. Після обурення журналістів на незаконні дії міліції – затримують і репортера Мар’яна Ощановського. Тим часом учасники мітингу виїзд із суду блокують.
Міліціонери на підмогу викликають спецпризначенців. Ті – щойно приїжджають – силою прокладають шлях для спецтехніки. Перепадає і випадковим перехожим. Ось як про ті події розповідали телевізійники.
Андрій Ковальов,5 канал : “У приміщенні суду – вже тихо. Ніщо не нагадує про штовханину, яка тут була, навіть підлогу встигли помити, Через те, що розгляд справи було зірвано, – судове засідання перенесли на 18 червня. Але активісти не заспокоїлись, пішли визволяти активістів під райвідділок”.
Єдине, що там почули:
Микола Жукович, речник МВС Київської області: “Ми з’ясували, що це всетаки було втручання у судові органи влади. Це було зірване судове засідання. Всі докази і матеріали ми передамо у прокуратуру для подальшого прийняття рішення вже напевно по кримінальній статті”.

Андрій Ковальов, Олексій Іванченко, 5 канал

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру