Майдан – без тризуба і Кобзаря? Так хочеться владі.

Дата: 29.05.2012
Автор:

Київська влада вперто намагається знищити єдиний куточок україністики на майдані Незалежності — продавців символіки та книжок знову виганяють з–під Головпоштамту. Українські прапорці, книги про УПА, козацтво, звичаї, культура і традиції, схоже, нині не в пріоритеті. Натомість нелегальна торгівля дисками, косметикою, цигарками та батарейками у центрі активно процвітає.

Члени Профспілки працівників незалежної преси, які, власне, і реалізують товар, кажуть, що це відбувається з кількох причин: вони не діляться з міліцією, відмовляються від встановлення та оренди кіосків та є «ідеологічно неправильними». Їхня торгівля відбувається напівлегально — столична влада просто не дозволяє її легалізувати. «Ми подали всі необхідні документи, але їх у відділі торгівлі при адміністрації не приймають, — каже «УМ» Галина Коваленко, голова профспілки. — Кілька разів називали причину — мовляв, лотки виглядають неестетично, пропонували встановити кіоски. Але ми не потягнемо ні їхнього викупу, ні оренди — переважно ж тут торгують пенсіонери. Та й немає гарантії, що якогось дня влада не вирішить ті кіоски позносити, а ми залишимося ні з чим».

Відтак наприкінці 2011 року профспілка подала в Київміськдержадміністрацію заяву про безстрокову акцію протесту — зі столами та робочою атрибутикою. КМДА спробувала перервати протест iз допомогою суду, але не вийшло — Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову повністю. Комісія Київради з питань культури і туризму теж стала на захист продавців, підтримала їхнє звернення в усі інстанції з вимогою поновити дозвіл на торгівлю, але поки що справа на місці. Більше того, за останній тиждень працівники міліції, попри наявність рішення Окружного суду, яке дозволяє протестувати разом з атрибутикою, намагаються силоміць вигнати торговців, аби на час Євро–2012 їх на Майдані не було.

www.umoloda.kiev.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру