У День Героїв Львовом та Івано-Франківськом пройшли колони з ветеранами ОУН-УПА на чолі

Дата: 27.05.2012
Автор:

Півторатисячна колона пройшла сьогодні від пам’ятника Степанові Бандері до монумента Тарасові Шевченку у Львові в рамках святкування Дня героїв. На чолі колони йшли кілька десятків ветеранів ОУН та УПА, потім – керівництво Львівської обласної ради, представники політичних партій та громадських організацій.
Учасники маршу несли транспаранти: «Бандера та Шухевич – наші Герої! Вони воювали за нас з тобою!», «Бандера та Шухевич – Герої народу! Вони воювали за нашу свободу!», «Вимагаємо визнання ОУН-УПА та присвоїти Бандері звання героя!»
В Івано-Франківську у неділю, 27 травня, до Дня героїв відбулася реконструкція бою Української повстанської армії із загонами НКВC. Про це повідомили в Івано-Франківському міськвиконкомі.Реконструкція бою пройшла у місцевому  Парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Крім того, відбулася урочиста хода учасників «Маршу слави УПА», урочиста хода ветеранів ОУН-УПА, панахида та салют для вшанування пам`яті борців за волю і незалежність України, святкове віче з нагоди Дня героїв та святковий обід для ветеранів ОУН-УПА.На завершення – святковий концерт «Героїв подвиг – у серцях народних» в Парку культури і відпочинку ім. Шевченка та тематичний вечір «День щастя й волі засвітає”.

Нагадаємо: у 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, святкувати День героїв. Свято було приурочене до дати убивства у Роттердамі 1938 року Євгена Коновальця. Крім того, у травні пішли з життя такі діячі національно-визвольного руху ХХ століття як Микола Міхновський та Симон Петлюра. Відтоді патріотично налаштовані українці святкували День Героїв підпільно. Масштабності святкування набуло від 1992 року. У західних областях України воно відбувається на офіційному рівні. В наш час його проводять вже не чітко 23 травня, о в останні вихідні травня.

 

Ігор АРТЕМЕНКО – за публікаціями Zaxid.net та Portal.lviv.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру