“Сотник Крук” знову поведе у бій патріотів-пісенників…

Дата: 26.05.2012
Автор:

Щоб переглянути афішу у повному розмірі - "клікніть" на її зображення

ГО «Мамай» вже вчетверте проводить фестиваль патріотичної пісні в Україні «Рутенія» (пам’яті Костянтина Єрофеєва).

До виступу вже зголосилися гурти: «ТаРУТА», «Рутенія», «Хорея Козацька», «Оркестр Янки Козир», «Самі свої», «OT VINTA”; виконавці та поети: Ніна Матвієнко,Тарас Силенко,Едуард Драч, Володимир Самайда, Олег Короташ, Сергій Пантюк, Іван Сергієнко, Олександр Власюк (лірник Сашко), брати Капранови, Марія Бурмака, Олександр Смик, Віктор Нестерук, Кирило Булкін, Ольга Акулова, Сергій Фоменко (Фома), Лілія Кобільник,Сергій Василюк,Олександр Ігнатуша.

Стратегічною метою фестивалю є всебічне висвітлення, пропаганда та донесення до широкої аудиторії кращих зразків патріотичної пісні та поетичного слова, поза їх жанровою приналежністю – як в Україні, так і за її межами.

Мета фестивалю: «пробудження національної свідомості; сприяння відродженню традицій християнської духовності українського народу; формування здорових моральних цінностей і переконань у суспільстві; виховання у молоді активної громадянської позиції та консолідація позитивно мислячих людей заради майбутнього України».

Декілька слів про Костя Єрофеєва, на честь якого проводиться фестиваль. Він був вокалістом і клавішником гурту «Рутенія», що став культовим для української молоді кінця 1980-х – початку 90-х років.  Автор і виконавець «Маршу УНСО», який і досі надзвичайно популярний у середовищі українських патріотів. Пам’ятаєте слова: «Я вранці-рано у партизани піду з боївкою УНСО»?

Кость був не тільки чудовим співаком, композитором і музикантом. В часи юності разом з Леонідом Чемерисом і Дмитром Корчинським став творцем патріотичного Студентського товариства «Громада». Був хорошим журналістом – працював на телеканалі «Інтер», писав для декількох друкованих газет, до останнього часу був редактором популярного інтернет-видання. Вранці 25 серпня 2008 року Костеве серце зупинилося. Йому було всього 42 роки…

2001 року Кость Єрофеєв випустив свій сольний альбом під назвою «Легіонер. Дорогами війни і кохання». Пісня з цього альбому «Я – Крук» залишається всенародним хітом. У середовищі націоналістично налаштованої молоді і нині можна почути, як хтось наспівує під гітару «Я – Крук, чорний сотник УПА. Моя сотня – в далекому схроні. Добрі хлопці в моєму загоні підуть завтра у бій…»

Хлопці, для яких він був «сотником», 26 травня дійсно знову підуть у бій – своєю піснею на фестивалі пам’яті Костя Єрофеєва…

Фестиваль розпочнеться 26 травня, о 15-00 год. у приміщенні Національної Спілки Художників України – м. Київ, вул. Січових Стрільців (Артема), 1-5.

Тривалість дійства 7-8 годин. Фестиваль є некомерційним, участь для виконавців є безкоштовною, а вхід для глядачів – вільним.

Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру