Жахливий буревій здійняв у повітря 47-тонний дах Музею історії козацтва на Хортиці

Дата: 16.05.2012
Автор:

Несподіваний буревій зніс 47-тонне залізне покриття на даху Музею історії запорізького козацтва на острові Хортиця.

Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” генеральний директор Національного заповідника “Хортиця” Максим Остапенко, внаслідок потужного буревію, що пронісся над будівлею Музею історії запорізького козацтва на острові Хортиця, знесло 47-тонне залізне покриття, встановлене на даху будівлі під час ремонту в 2006 році.

“Це був дуже сильний порив вітру. У районі музею сходяться декілька напрямків течії Дніпра, сходяться три русла, і основним руслом Дніпра йшов потужний фронт, який буквально вдарив по будівлі музею, задрижали шибки у вітринах, спрацювала сигналізація. А після цього буревій підняв на декілька метрів угору металеві конструкції на даху музею та переніс метрів на 25-30″, – розповів агентству М.Остапенко.

Він також зазначив, що “наразі жертв і руйнувань будівлі музею немає”.

“Головна проблема – залишається небезпека обвалення навислих конструкцій на внутрішнє подвір’я музею. Ми сподіваємося вже найближчим часом ліквідувати всі завали, але поки що музей закрито для туристів”, – наголосив М.Остапенко.

Рятувальники комунального аварійно-рятувального загону “Кобра” зазначили агентству, що “таких природних катаклізмів у Запоріжжі не пригадують”.

“Нині необхідно вирішити яким чином демонтувати небезпечно навислі над будівлею багатотонні залізні конструкції. Думаємо, що спочатку треба їх терміново зміцнювати, щоб не впали”, – розповів начальник комунальної рятувальної служби “Кобра” Сергій Орєшко.

За попередніми розрахунками, для ліквідації наслідків буревію музею запорізького козацтва знадобиться не менше ніж 100 тис. грн

www.intefax.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру