Свічка пам’яті за отаманом

Дата: 13.05.2012
Автор:

Історичне Товариство “Українська Варта”  закликає громадян 25 травня о годині 14-40 запалити свічки пам’яті за Головним отаманом військ УНР, головою Директорії УНР Симоном Петлюрою, вбитого саме цього дня і в цей час у Парижі.

У зверненні “Української варти” зокрема йдеться: “Закликаємо також церкви та релігійні організації України провести молитовні заходи та панахиди.

Ми закликаємо усіх українців, незалежно від громадянства та віросповідання, усіх, хто поділяє пам’ять українського народу про свого великого сина, 25 травня о 14-40 (час смерті Симона Петлюри) запалити свічку пам’яті за душу того, хто став жертвою більшовицької Москви.

Головною метою є не політизація акції, а пробудження пам’яті у суспільстві.

Закликаємо політичні партії, громадські організації та інші інституції громадянського суспільства на аполітичній основі, за відсутності партійної чи іншої символіки, під національними прапорами із жалобними стрічками в Україні та світі приєднюватися 25 травня до акції.

2011 року на наш заклик відгукнулася величезна кількість українців, як в Україні, так і з інших країн світу. Різноманітні організації також прийняли участь у акції”.

 

http://ukrvarta.org.ua

 

“Свічка пам’яті за Отаманом” на Facebook  тут

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру