«Єдиний козацький народ» – проект знищення українського козацтва?

Дата: 26.03.2012
Автор:


«Черговим російським проектом знищення українського козацтва, його української самобутності та історії» назвав член Правління Української Народної Партії Володимир Ступак проголошення маловідомими російськими та українськими «козацькими» організаціями якогось «єдиного козацького народу». Він завважив, що «концепція створення «єдино-неділимого» козацького народу не має нічого спільного ні з історією, ні з традиціями, ні з сучасністю українського козацького руху».

«Національна Рада козаків України не визнається більшістю справжніх українських козацьких організацій, зокрема авторитетною Радою Старійшин організацій Українського Козацтва. Тому ця організація не має нічого спільного з українським козацтвом, фактично є аналогом кримських і донецьких «козачих організацій», що фінансуються Російською Федерацією та використовують російську імперську символіку», – розповів Ступак. На його думку, «ця ідеологічна диверсія є частиною концепції відновлення нової Російської імперії, що включає економічне об’єднання у рамках Єдиного економічного простору, духовне об’єднання в рамках Російської православної церкви та етнічну інтеґрацію в рамках «Руського міра». Тобто проголошення «єдиного козацького народу» – це спроба заперечити наявність окремої української нації, оскільки українське козацтво стало одним з основних націєтворчих засад українського народу», – впевнений політик.
«Також цей «неоімперський шабаш» у столиці України став наслідком законодавчої неврегульованості козацького руху, коли будь-який громадянин може створити козацьку організацію, оголосити себе отаманом чи навіть гетьманом. Як наслідок, в Україні діють сотні козацьких організації, половина з яких контролюється російськими спецслужбами, які таким чином уникають відповідальності, передбаченої статтею 260 Кримінального кодексу за «створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, – завважив представник УНП. – Щоб зупинити антиукраїнські провокації та спроби відторгнути українське козацтво від українського народу, УНП закликає Верховну Раду якнайшвидше ухвалити законопроект «Про засади відновлення та розвитку Українського козацтва, козацькі організації та їх об’єднання». Цей закон має стати законною основою, фундаментом існування всіх козацьких організацій України та чітко визначити, що українськими козацькими організаціями можуть називатися лише ті, які декларують захист державності України, відродження української мови, культури».

 

www.slovo-unp.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Одна відповідь на «Єдиний козацький народ» – проект знищення українського козацтва?

  1. Сергій на 02.04.2012 из 00:29

    Цілком підтримую. ********

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру