У Черкасах відкрито виставку робіт народного художника України Данила Нарбута

Дата: 18.01.2012
Автор:

17 січня 2012 року, напередодні великого християнського свята – Водохреща, в Обласному краєзнавчому музеї було відкрито виставку творчих робіт великого українського художника і справжнього патріота, лауреата Шевченківської премії 1996 року – Данила Нарбута.

В урочистому відкритті взяли участь заступник голови обласної ради Василь Касян, начальник управління культури облдержадміністрації Василь Марштупа, рідні, колеги та друзі Данила Георгійовича, представники інтелігенції Черкащини.

Відкриваючи захід, директор Обласного краєзнавчого музею Алла Кушнір наголосила, що січневі дні, в які народився наш славний земляк (9 січня), вже давно стали приємною нагодою для зустрічі його однодумців, шанувальників його мистецтва.

Радість від того, що виставку вдалося організувати, висловив і заступник голови обласної ради Василь Касян. Він також повідомив, що після Черкас експозицію, а це 27 картин на козацьку тематику, буде показано і в інших містах області. Першою на черзі, за його словами, естафету прийматиме Умань.

У підтримці такої ініціативи Василь Петрович подякував онучці Данила Нарбута – Лесі, яка теж була присутня на відкритті, та зазначив, що обласна влада й надалі готова робити все необхідне для того, щоб жителі нашого краю мали можливість знайомитися з творчістю відомих земляків та тих, хто жив і працював на Черкащині – Данила Нарбута, Василя Симоненка, Миколи Негоди та інших.

В січні відбулися різноманітні заходи по вшануванню Данила Нарбута. Серед них – покладання квітів на його могилу 8 січня, виставки книг, присвячених творчості художника та його родини, в бібліотеках області. Вирішується питання щодо завершення оформлювальних робіт в художньому музеї, на базі якого планується відкрити постійно діючу виставку творів Данила Нарбута.

Про своє знайомство, спілкування та дружбу з дідом Нарбутом (саме так його називали близькі люди) розповіли начальник управління культури облдержадміністрації Василь Марштупа, митці Віктор Клименко й Олександра Теліженко та інші учасники заходу. Всі вони одностайно відзначали унікальність Данила Георгійовича як людини і як художника, його любов до життя, до рідної землі, називаючи його взірцем служіння мистецтву та Україні.

Джерело: http://pres-centr.ck.ua

FOTO 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру