У Кам’янці “оживили” патріотичну мозаїку, яка 30 років пролежала розібраною

Дата: 24.05.2021
Автор:
У Кам’янці, на будівлі місцевої музичної школи відновлена неймовірна мозаїка черкаського митця Миколи Теліженка. Частини мозаїки 30 років пролежали в сараї Тимошівської сільської школи, а нещодавно були знайдені і встановлені на фасаді школи у Кам’янці. Про це повідомляє “Козацький край” з посиланням на слова директора ДНЗ “Черкаське професійне училище” Сергія Воронова.
“Композиція витвору дуже нагадує дерево життя, де зображено три ромби, які символізують добу скіфів, козацькі часи й добу незалежності, – написав Воронов на своїй сторінці у Facebook.
Із розповіді Миколи Теліженка: «У центрі – жінка, подібна на іконописну Матір Божу. Я обрав такий образ, оскільки жінка – то є святе. І все материнство – це знак святості. На ореолі написано “І оживе добра слава – слава України”. Мені подобається те, що ця робота, пролежавши 30 років в підземеллі, не втратила актуальності. Також тут зображений тризуб – знак сили України. Ромб із крапкою посередині ще з трипілля означає засіяне поле. Калина – символ дівочої краси та цнотливості».
Фото Сергія ВОРОНОВА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру