На засіданні “Меморіалу” акцентували увагу на важливості донести світу правду про історію України

Дата: 23.11.2017
Автор:

22 листопада, під головуванням Степана Кубіва, відбулось чергове засідання Ради Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса.

Степан Кубів поінформував членів Ради та запрошених гостей про здобутки організації у 2017 році та плани на найближчий час. Зокрема, наступного, 2018 року, в Україні будуть відзначати 85-i роковини великої трагедії українського народу – Голодомору, штучного голоду, який забрав життя мільйонів українців. Було зазначено про важливість і необхідність донести до України та світу правду про цей злочин більшовицького режиму, один з найбільших в історії ХХ століття. Особливо важливим є те, що й досі окремі «історики» та держава-спадкоємець СРСР – Росія, намагаються відбілити роль режиму у цій трагедії, спростувати злочинну спрямованість цього геноциду проти українського народу.

На Раді також виступив професор Василь Шендеровський (Академія наук України) із пропозицією активізувати роботу організації у напрямку вшанування українських науковців, які зробили значний внесок у розвиток української та світової науки, а професор Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка Володимир Сергійчук зазначив важливість відновлення історичної справедливості та висвітлення історичного фактажу трагічних сторінок українського народу у ХХ столітті.

Окрім цього, на засіданні Ради було обрано Правління організації, куди, зокрема, увійшов професор Львівської політехніки Богдан Моркляник (його обрано першим заступником), представник київського осередку Меморіалу Іван Окоєв, а також Роман Грицьків, Василь Шендеровський, Володимир Сергійчук та Юрій Баланюк.

Голова “Меморіалу” звисловив глибоке переконання у важливості обраного напрямку діяльності, зокрема – правозахисту.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру