СБУ знешкодила групу “Шумахера”, яка готувала теракти у Маріуполі

Дата: 29.10.2014
Автор:

У Донецькій області Служба безпеки України знешкодила диверсійно-підривну групу, яка планувала днями здійснити теракти у Маріуполі з використанням зброї та вибухівки.

Як повідомляє прес-служба СБУ, 25 жовтня у Маріуполі контррозвідка СБУ затримала ватажка цієї групи на прізвисько “Шумахер”, місцевого мешканця 1970 року народження.

Встановлено, що диверсанти координували свою протиправну діяльність із керівництвом терористичного бандформування “Восток”.

За даними СБУ, з липня по вересень цього року активні члени злочинної групи пройшли спецпідготовку у цьому незаконному збройному формуванні поблизу Донецька, отримали від ватажків терористів інструктажі та зброю.

“Готуючи диверсії, бойовики збирали інформацію про розташування військової техніки, блокпостів Збройних сил України, чисельність особового складу та озброєння, плани проведення у місті патріотичних акцій”, – сказано у повідомленні.

“Учасники диверсійно-підривної групи планували вчинити вибухи поблизу адміністративних будівель у Маріуполі, місць масового скупчення людей з метою дестабілізації обстановки у місті”, – заявляє СБУ.

У членів диверсійно-підривної групи вилучено карти Донецької області та Маріуполя з позначками місць розташування блокпостів ЗСУ, об’єктів, де злочинці вже вчиняли теракти у червні.

“На цих мапах були також позначені узгоджені з ватажками “ДНР” та їхніми іноземними кураторами місця запланованих на найближчі дні диверсій”, – заявляє СБУ.

Під час затримання у терористів виявлено та вилучено ручний гранатомет РПГ-26, автомат АКС-74, велику кількість набоїв до них, гранати РГД-5, саморобні вибухові пристрої, камуфльовану форму російського зразка.

 

 Фото з сайта СБУ

Слідчі дії в рамках кримінального провадження тривають, правоохоронці встановлюють спільників терористів

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру