Севастопольських курсантів, які відмовилися присягнути на вірність Росії, запросили на навчання до Європи

Дата: 29.05.2014
Автор:

Кадри з юними курсантами, які співали "Ще не вмерла Україна" у захопленому росіянами Севастополі, викликала захоплення в Україні і в усьому світі

Великобританія та Франція запропонували взяти на навчання частину курсантів Академії військово-морських сил ім. Нахімова у Севастополі, які відмовилися давати присягу на вірність Росії та під час церемонії зміни українського прапора на російський заспівали Гімн України.

Вже з вересня колишні студенти ІІІ курсу Академії зможуть навчатися у кращих військово-морських вузах Європи. Зокрема, десятеро курсантів вирушать до Великобританії, а семеро – до Франції. Стажування вони проходитимуть на кораблях НАТО, повідомляє День.

Зараз ці студенти розквартировані в Одесі й мають можливість попрактикуватися на борту фрегата “Гетьман Сагайдачний”.

За словами експерта Центру дослідження суспільства Єгора Стадного, поки залишається таємницею, на яких умовах їх брали на навчання і чи зобов’язані ці студенти повернутися працювати в Україну.

“Очевидно, що має бути домовленість між українським відомством та іноземними навчальними закладами або спонсорами про те, що ці кадри повинні повернутися та працювати на благо військово-морських сил нашої держави. Якщо вона є, то це хороша практика”, – каже він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру