“Історія з грифом “Секретно” визнана “Книгою року-2013″ у номінації “Минувшина”

Дата: 29.12.2013
Автор:

«Історія з грифом “Секретно”. Українське ХХ століття» Володимира В’ятровича — переможець у категорії науково-популярні видання номінації «Минувшина» Всеукраїнського рейтингу «Книжка року — 2013», повідомляє сайт «Буквоїд».

«Книга стала першою серед історичної науково-популярної літератури завдяки двом чинникам: теперішній українській владі, яка продовжує зберігати секрети неіснуючої держави і тим самим лише підігріває інтерес до радянського минулого, та тим людям, що є героями цієї книги, — людям, які здатні були підніматися на боротьбу проти режиму навіть у найнесприятливіших умовах, — розповідає автор, історик Володимир В’ятрович, який розсекречував раніше таємні документи радянських спецслужб.

В’ятрович, який є активним учасником Євромайдану, додав: «В нинішніх умовах, коли триває протистояння між владою та суспільством, історії з моєї книги є не лише цікавими, але й повчальними».

Ця книга — розсекречена історія України минулого століття. Вона є результатом чотирирічного дослідження архівних таємниць української історії ХХ століття, що зберігалися у сховищах КҐБ. Свого часу життя кожного з героїв книги опинилося під грифом «Секретно» стараннями, здавалося б, нездоланної спецслужби. Сьогодні на основі розсекречених документів розповідає про минуле України 1918—1991 років.

Готуючи проект, Володимир В’ятрович у 2010—2013 роках писав щотижневу колонку для ТСН.ua та видав дві книжки із серії про минуле України на основі таємних архівів КҐБ. За першу книгу автор отримав премію імені Василя Стуса, а тижневик «Коментарі» назвав працю бестселером листопада 2011 року. У 2012 році «Історія з грифом “Секретно”» увійшла до десятки найпопулярніших книжок у мережі книгарень «Є», короткого списку рейтингу «Книжка року», а також отримала відзнаку Національної спілки письменників.

Книга видана в рамках проекту «Наш формат історії», втіленого Центром досліджень визвольного руху, мистецькою агенцією «Наш формат» та видавництвом «Часопис» за сприяння порталу ТСН.ua.

«Книжка року» — рейтинг книжок, який проводить Центр рейтингових досліджень «Еліт-Профі» як благодійну акцію для просування українського книговидання. Конкурс проводиться з 1999 року.

www.cdvr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру