У козацькому Чигирині презентують проєкт «Богдан Хмельницький. (Не)розказана історія»

Дата: 06.11.2023
Автор:

Попри неоднозначне ставлення багатьох українців, Богдан Хмельницький залишається найбільш згадуваним гетьманом в українській історії. На фото - одна з ознак уваги до постаті Хмельницького - на сайті одного з інтернет-магазинів у продажу є ось такий арт-об'єкт у вигляді закладки для книг.

10 листопада 2023 року о 13.00 год. в музеї Богдана Хмельницького (м. Чигирин, Черкаська обл.) відбудеться презентація проєкту «Богдан Хмельницький. (Не)розказана історія»

 Проєкт присвячений часу та особі гетьмана Б. Хмельницького – засновника Української козацької держави.

Під час заходу буде презентовано інтерактивний музейний простір з використанням сучасних технологій – сенсорних кіосків та мультимедійної книги, які доповнюють наявну експозицію презентаційними матеріалами, фото та відео про Українську козацьку державу, її столицю – Чигирин, гетьмана Б. Хмельницького.

За допомогою мультимедійної книги в музеї буде представлено рукописне Євангеліє 1651 року зі Свято-Михайлівської церкви в с. Суботів – унікальну пам’ятку сакрального мистецтва Правобережної України середини XVII ст.

Це дозволить у доступній формі візуалізувати інформацію про Українську козацьку державу, її вплив на хід європейської історії, розкрити образ гетьмана Богдана Хмельницького, позбавивши від стереотипів, нав’язаних імперською ідеологією, зробити музей сучасним і цікавим для відвідувачів.

Проєкт реалізується Благодійним фондом соціального розвитку НІКЗ «Чигирин» в партнерстві з Національним історико-культурним заповідником «Чигирин» в рамках програми «Культурна спадщина» за підтримки Українського культурного фонду.

Олена ТРОЩИНСЬКА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру