Український стартап вперше потрапив до американської військової програми: “Bavovna.ai” унікальний у навігації для дронів

Дата: 21.09.2023
Автор:

Проєкт Bavovna.ai, що працює над навігацією для дронів, став першим українським стартапом, який попав до американської військової програми Air Force Labs Masschallenge, повідомляє AIN.ua.

Американська програма працює із miltech-проєктами при Міністерстві оборони США.

Ідея проєкту була в тому, щоб створити робочу безсупутникову навігацію для військових дронів, яка працюватиме за будь-якої погоди. Bavovna.ai працює над інерційною навігацією на штучному інтелекті у середовищах, де заборонене GPS та є загроза від засобів радіоелектронної боротьби.

 «Ми створили вдосконалену штучним інтелектом інерціальну навігаційну систему, яка забезпечує точність на рівні GPS на великих дистанціях без необхідності GPS або будь-якого іншого зв’язку з транспортним засобом. І головне: ми не залежимо від систем комп’ютерного бачення, у нас інший підхід», — говорить CMO стартапу Максим Прасолов.За його словами, проблема втрати GPS існує не лише в Україні, де концентрація РЕБів не має аналогів в історії. Вона набирає обертів по всьому світі, адже радіоелектронні антидронові рішення продаються за тисячі доларів на маркетплейсах, вони працюють в аеропортах, на нафтопереробках, захищають маєтки від дронів папараці. Тому рішення Bavovna.ai матиме як військове, так і цивільне використання.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру