Дитячі книги, віддруковані у Золотоноші, стають популярними у Європі і за океаном…

Дата: 13.09.2023
Автор:

Неля Раіна свого часу розпочинала свою творчу діяльність як журналістка черкаської обласної газети "Прес-Центр". Тепер вона керує видавництвом дитячих книг, про яке знають далеко за межами України

У Золотоноші на Черкащині невдовзі розпочне роботу Читацький клуб для мам, пише “Козацький край”. Організатори планують пропагувати і обговорювати книжки про материнство, дитинство, дорослішання і загалом на будь-які теми, які будуть цікаві мамам, які виховують дітей. 

Дитячі книжки обговорюватимуть теж – акцентує увагу Неля Раіна, співзасновниця і головна редакторка видавництва “Читай українською”.

Враховуючи здобутки очолюваного нею видавництва, очікується, що й цей культурологічний проект «родом із Золотоноші» матиме успіх.

Видавництво “Читай українською” існує у Золотоноші ось вже три роки. Проєкт був створений та зареєстрований у період карантину. Здавалося б, то було зовсім не на часі, однак, «ніщо не здатне зупинити ідею, час якої настав»…

До 24 лютого 2022 року, моменту початку повномасштабного вторгнення росії, встигли запустити всеукраїнський конкурс рукописів, підготувати та видати низку книг для дітей від сучасних українських авторів та здобути відзнаку “Книга року” Черкаського книжкового фестивалю.

«Після 24 лютого, чесно кажучи, не вірилось, що будемо продовжувати діяльність, – говорить Неля Раіна. – Однак перша ж книга, яку наважились здати в друк вже після повномасштабного вторгнення,  увійшла до довгого списку премії “Книга року ВВС”. Йдеться про роман “Усе буде Париж!” української авторки Анни Бугаєвої. Сприйняли це, як знак рухатися далі, відкривати нові імена в літературі та створювати по-справжньому чудові продукти, якими можемо пишатися.

З того часу вдалося випустити 9 нових видань загальним тиражем більш як 15 тисяч примірників.

Співпрацюємо як з великими мережами, так і з маленькими книгарнями. Особливо приємно, що наші книги можна придбати і за кордоном – в українських книгарнях Канади, Німеччини, Великобританії…

Цьогоріч спільно з громадською організацією із Швеції реалізуємо благодійний проєкт для дітей загиблих воїнів “Посилка добра”, у межах якого даруємо дітям книги та солодощі.

Історії від сучасних українських авторів заслуговують бути виданими і прочитаними. Більш того – вони можуть бути (і є!) цікавими не лише українцям, але і світу…»

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру