СБУ затримала агента фсб, який встановлював GPS-трекер на опору залізничного мосту як цілі для ураження

Дата: 06.09.2023
Автор:

Співробітники Служби безпеки провели багатоетапну спецоперацію на Хмельниччині, у результаті якої затримано ще одного агента ФСБ. Зловмисник готував ракетний удар РФ по одному зі стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці. Про це 6 вересня повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що для цього чоловік намагався встановити GPS-трекер біля заздалегідь визначеної росіянами цілі. За сигналами “маячка” ворог планував скоригувати свої ракети для ураження інфраструктурного об’єкта.
У разі успішного виконання завдання російський агент сподівався отримати грошову винагороду від свого “куратора” з фсб. Гроші мали надійти фігуранту на його банківську картку.
Однак, співробітники СБУ зірвали плани російських загарбників і затримали їхнього поплічника на спробі встановлення електронного пристрою.За даними Офісу генерального прокурора, чоловіка затримали під час спроби встановлення GPS-трекеру на опору мосту, через який проходить залізнична колія.
Затриманим виявився мешканець Славути, якого навесні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник “кримського” управління фсб.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук, банківські картки, мобільні телефони та SIM-карти із доказами злочинних дій.
Фігуранту повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.
Нагадаємо, раніше СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню, яка знімала стратегічні об’єкти Харкова під виглядом селфі. Служба безпеки також затримала агента фсб, який шпигував за Силами оборони на північному кордоні України з РФ.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру