Український фільм “Степне” отримав нагороду престижного міжнародного кінофестивалю у Швейцарії

Дата: 17.08.2023
Автор:

Режисерка фільму Марина Врода з відзнакою кінофестивалю

Український фільм “Степне” отримав нагороду на престижному міжнародному конкурсі 76-го кінофестивалю Locarno Film. Стрічку відзначили за найкращу режисуру, повідомляє УНІАН

“У суботу, 12 серпня, у швейцарському місті Локарно відбулася церемонія нагородження переможців 76-го Міжнародного кінофестивалю. Режисерка Марина Врода отримала нагороду “Pardo” — відзнаку за найкращу режисерську роботу за стрічку “Степне”, – повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.

Під час фестивалю режисерка вийшла на сцену за нагородою. Вона подякувала журі та команді, з якою працювала над фільмом. Врода наголосила на тому, що нині деякі кінематографісти воюють на фронті, а деякі – загинули під час повномасштабної війни РФ проти України.

Окрім цього, вона прям зі сцени крикнула “Слава Україні”. У відповідь на це режисер Раду Жуже з Румунії відповів: “Героям слава!”.

У Держкіно зазначають, що стрічка розповідає про чоловіка, якому довелося повернутися до своєї старої матері. Герой фільму покидає велике місто, багато думає про своє життя та зустрічає жінку, яку дуже любить. Окрім цього, перед смертю матері чоловік дізнається про скарб…

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що український кінохіт “Клондайк” вийшов в американський прокат.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру