Кожен другий українець вважає, що задля безпеки держави Україна має повернути ядерний статус

Дата: 20.05.2023
Автор:

Кожен другий українець – 47,8% – вважає, що Україні потрібно поновити арсенал тактичної ядерної зброї. Такими є дані соціологічного опитування, проведеного 28 квітня – 3 травня Центром Разумкова на замовлення ZN.UA. При цьому українців навіть не турбують деякі наслідки, які можуть послідувати за цим рішенням, пише Володимир Кравченко у статті «Безпека України після війни: половина громадян – за відновлення ядерного арсеналу».

За даними соцопитування, 52% опитаних українців вважають, що ТЯО стримуватиме Росію, а 48,5% – утримуватиме від можливих ворожих кроків інші сусідні країни. При цьому 44,6% респондентів не лякають ні перспективи того, що наша держава може стати світовим ізгоєм, ні загроза того, що від України відвернуться її союзники в демократичному світі і наша країна втратить військову та фінансову допомогу. 43,4% українців також не втішає той факт, що, позбавившись ядерної зброї, Україна зробила великий внесок у глобальну безпеку.

Як показало опитування, лише кожен четвертий респондент виступає проти відновлення Україною свого ядерного арсеналу. Примітно, що майже третина опитаних українців – 30,4% – не змогли відповісти на питання, обираючи між ядерним «щитом» і ризиком втрати Україною підтримки союзників.

Раніше експрезидент США Білл Клінтон в інтерв’ю ірландському каналу RTE зізнався – він шкодує, що переконував Україну відмовитися від ядерної зброї 1994 року. Він припустив, що Росія не вторглася б до України, якби Київ досі мав засоби ядерного стримування.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру