Українці – в числі переможців престижного всесвітнього типографського конкурсу

Дата: 12.05.2023
Автор:

Журі всесвітньої типографської організації The Type Directors Club оголосили переможців престижного міжнародного конкурсу TDC69. Серед них – дев’ять проєктів з України, повідомляє Район-Культура.

Цього року на конкурс надіслали заявки з 77 країн, що стало рекордом для TDC. 42 держави увійшли до списку переможців, а Україна увійшла до п’ятірки країн, які отримали найбільше нагород. Українські проєкти в одному списку з США (52 проєкти), Німеччиною (24 проєкти), Китаєм (23 проєкти) та Нідерландами (11 проєктів).

Українці здобули перемогу у трьох різних номінаціях: Шрифтовий дизайн, Леттеринг та Типографія.

Зокрема, у номінації «Шрифтовий дизайн» перемогу здобула рівнянка Олександра Корчевська зі шрифтом Rivne. Ментором шрифтарки по цьому проєкту був дизайнер Кирило Ткачов з Луцька.

За словами Олександри, Rivne – це шрифт з вивісок 20-тих років ХХ століття міста Рівного, який вона розробила, коли навчалась на курсі у Кирила. Після завершення він запропонував його дооформити, шрифт все ще на стадії роботи над ним, але вона вирішила його подати на конкурс та скористатися можливістю податися.

«Що це означає? Український шрифт, шрифт Рівного, зʼявиться у книжці переможців TDC’69 2023 року, а також буде показаний на виставках у 8 країнах світу (у США, Канаді, Китаї, Англії, Франції, Німеччині, Японії, Новій Зеландії, Польщі, Південній Кореї, Іспанії та Тайвані). Довго говорити не буду, але цю нагороду сприймаю зараз як один із фронтів боротьби за призму висвітлення українського дизайну та тішуся, що ми потихеньку пробиваємо стіни і український дизайн будуть бачити за кордоном», – додала дизайнерка.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру