Комбат «Сліп»: «Стійкість ЗСУ має не оперативний і не тактичний, а історичний контекст»

Дата: 18.03.2023
Автор:

Черкащанин Дмитро Кухарчук з позивним «Сліп» – командир одного з батальйонів 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, підрозділу, до якого розрісся колишній полк спеціального призначення «Азов», 15 березня оприлюднив відео з «вагнерівцем», який добровільно здався в полон.

«Взяли в полон цікавого кадра: 9 років відсидки, «поет», «дисидент», знає всю біографію Степана Андрійовича. Щоправда, сидів за наркоту», – з іронією пише Дмитро Кухарчук про представника «елітного» ворожого підрозділу. І уточнює: росіянина взяли в полон дівчина і син полковника, з батьком якого «Сліп» воював ще в 2014 році.

Колишній зек на відео дійсно демонструє неабиякі знання біографії Степана Бандери, про якого каже: «Красавчик, бо боровся за свободу свого народу. Людина з хорошої родини, син священика…» Натомість для характеристики свого колишнього командира «вагнерівець» знайшов лише різкий матюк…

Зі слів самого полоненого, «свої» казали, що в полоні українці можуть розстрілять. Пропонували вбивать українців без розбору – дітей, жінок і старих. Мовляв, вдень тобі український дідусь може посміхатися, а вночі – ставить міни. Та за першої нагоди в атаці під Бахмутом російський гранатометник кинув зброю і здався українцям. І не помилився – йому одразу надали меддопомогу, оскільки в атаку його відправили з пораненою ногою, непрофесійно перетягнутою джгутом – якби українці не зробили перев’язку, ногу він міг би втратити…

«З цікавих спостережень і власного аналізу – путін має непереборне бажання вичистити російські тюрми і знищити якомога більше ув‘язнених, – коментує Дмитро Кухарчук. – Тому на Бахмуті зараз як в пеклі, і кінець зомбі-апокаліпсису ще дуже не скоро. Тому стійкість ЗСУ сьогодні має не оперативний, не тактичний, а історичний контекст».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру