Після вибухів на аеродромі “Енгельс” в Саратовській області росія поспіхом порозкидала свою стратегічну авіацію по інших аеродромах

Дата: 27.12.2022
Автор:

Після вибухів, які пролунали в ніч на 26 грудня (у росії це – “Дєнь протівоваздушних войск”) на російському військовому аеродромі поблизу міста Енгельс Саратовської області, військове командування рф перебазувало бомбардувальники на інші летовища.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє “Суспільне”.

“Після вчорашніх подій російські літаки розосереджено, йдеться про аеродром Енгельс. Безумовно там ще залишається певна кількість літаків, але чимало з них передислоковано на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати”, — зазначив посадовець.

За його словами, вибухи в Енгельсі призвели до зменшення активності російської авіації.

“Після цих подій активність ворожої авіації суттєво було зменшено, не було видно навіть тактичної авіації. Можливо, окупанти не могли дещо отямитися від “бавовни”, яка там відбувалася”, — додав Юрій Ігнат.

Напис "Смерть нацистам", ретельно зроблений в "Енгельсі" самими рашистами, зіграв з ними поганий жарт - Небо просто виконало їхнє замовлення. Цей аеродром, як й інші аеродроми росії, звідки робить вильоти авіація окупантів, перебувають під постійною ретельною увангою ЗСУ. Аерозйомка - СтратКом ЗСУ.

Нагадаємо, у ніч проти 26 грудня на стратегічному аеродромі в російському Енгельсі у Саратовській області прогриміли два вибухи. У місті оголошували повітряну тривогу, за попередніми даними загинули 3 людини, а Міноборони РФ заявило про “падіння українського безпілотника”.

“За даними Міністерства оборони Росії, на підльоті до військового аеродрому в Енгельсі вночі 26 грудня системами ППО був збитий український безпілотник. На жаль, унаслідок падіння його уламків троє військовослужбовців дістали смертельні поранення. Висловлюю співчуття їхнім рідним і близьким”, — написав у Telegram губернатор Саратовської області РФ Роман Бусаргін.

Як пише Telegram-канал Baza, площа пожежі після вибуху в Енгельсі становила 120 квадратних метрів. За попередніми даними, загинули 3 людини. Ще четверо було госпіталізовано.

Вибухи в Енгельсі стаються не вперше. Вранці 5 грудня повідомлялось про атаку безпілотника на авіабазу. Тоді було пошкоджено два літаки, двоє військовослужбовців зазнали поранень.

Джерело: Суспільне

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру