Українські зенітники збили “новєйший” вертоліт росії з “лучшим із лучших” екіпажів на борту

Дата: 05.12.2022
Автор:

4 грудня, близько 14:00 підрозділ Дніпровської зенітної ракетної бригади Повітряного командування “Схід” збив ворожий вертоліт “Ка-52″ (відомий як “Алігатор”).

Про це повідомило Командування Повітряних сил. Борт вартістю у $16,2 мільйона приземлили, за непідтвердженими даними, у Донецькій області. Таких розхвалених російською пропагандою “Алігаторів” ЗСУ спалили вже 63 штуки – від 24 лютого, початку необдуманого вторгнення росії в Україну.

“Проста математика: один Mavic 3 коштує приблизно $3000, а збитків він може завдати ворогові у 5500 разів більше”, – зазначили у ТГ-каналі “Оперативний ЗСУ”.

У Z-каналах пишуть, що екіпаж Ка-52 “був найрезультативнішим екіпажем угруповання”. Обидва знищених окупанта “кращі з кращих” – екіпаж позивного “Борода” був з шістьма орденами “Отвагі” на двох. Дані загиблих пілотів, які бомбили Україну, приховують.

Як повідомлялося раніше, 3 грудня ЗСУ збили на околицях Бахмуту російський Су-34. Після того як винищувач потрапив у зону потенційного ураження, по ньому одразу відпрацював розрахунок ПЗРК. Після падіння борту українським військовим вдалося дістатися до решток літака: повітряне судно повністю згоріло, залишилася тільки частина одного крила з червоною”звєздою”. Даних про долю пілота немає. Однак, навіть якщо не встиг катапультуватися, то шансів вижити у нього не було.

Джерело: Діалог.UA 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру