ЦРУ готове до співпраці з росіянами, незадоволеними війною проти України

Дата: 23.11.2022
Автор:

Заступник директора з операцій Центрального розвідувального управління США Девід Марлоу заявив, що служба готова співпрацювати з незадоволеними війною проти України росіянами.

Заява прозвучала в ході його першого публічного виступу з моменту вступу на посаду в 2021 році. Агентство шукає для вербування військових чиновників, олігархів, керівників, пише The Wall Street Journal. За його словами, вторгнення в Україну стало величезним провалом для президента РФ Володимира Путіна.

Крім того, воно відкриває можливості для західних спецслужб серед незадоволених росіян, сказав Марлоу під час виступу в Університеті Джорджа Мейсона.

“Путін був у своєму найкращому моменті за день до вторгнення, коли у нього ще була можливість примушувати Україну, впливати на НАТО і демонструвати, що Росія – сильна держава. Він розтратив все до єдиного”, – сказав Марлоу, зазначивши, що зараз ЦРУ “відкриті до співпраці”.

 ”Ми шукаємо по всьому світу росіян, яким це так само огидно, як і нам”, – додав він.

Заступник директора ЦРУ з аналізу Лінда Вайсголд, яка також була присутня на заході, вважає, що війна в Україні ще не близька до завершення.

На її думку, попри неодноразові невдачі, Путін не відмовився від своїх початкових цілей. Ключовим фактором у протистоянні є розуміння кожною стороною того, за що вони борються, додала вона.

“Українські солдати це знають. Російські солдати не дуже”, – підкреслила Вайсголд.

ЦРУ і війна в Україні

У жовтні ЗМІ повідомляли, що директор Центрального розвідувального управління Білл Бернс прибув в Украну і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

За даними CNN, він пообіцяв, що США продовжать ділитися розвідданими з Україною.

16 листопада стало відомо, що Бернс перебував у Києві під час масованої атаки РФ по Україні 15 листопада. За даними ЗМІ, в момент атаки він був у посольстві США.

Відомо, що перед візитом в Україну глава ЦРУ зустрівся з главою російської розвідки Сергієм Наришкіним у Туреччині, де застеріг РФ від використання ядерної зброї в Україні.

Джерело: УНІАН

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру