Столицю України визнали “найрозумнішою в світі” – за застосунок “Київ Цифровий”

Дата: 16.11.2022
Автор:

Київ отримав у Барселоні нагороду “World Smart City Award Special Recognition”, яка спрямована на визнання інноваційних міських стратегій за застосунок “Київ Цифровий”.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

На конгресі Smart City Expo у Барселоні Київ  отримав нагороду “World Smart City Award Special Recognition” за міський застосунок “Київ Цифровий”.

Smart City Expo – це найбільша щорічна світова подія, де обговорюють досвід і досягнення в створенні “розумних” міст та відзначають найкращі інноваційні міста і проєкти.

“Цього року столицю України відзначили серед багатьох міст з різних країн світу. Київ отримав визнання за свої здобутки в розвитку системи “розумного” муніципального управління. На жаль, я не зміг отримати премію особисто, але незабаром вона вже приїде в Київ, – написав Віталій Кличко. – Не зважаючи на всі спроби агресора зламати нас, ми продовжуємо впроваджувати цифрові технології для забезпечення киян онлайн сервісами, для посилення  безпеки, створення системи мобільності в місті. Нові виклики роблять Київ ще більш стійким, технологічним і сильним!”

World Smart City Awards — всесвітньо відома престижна премія, яка спрямована на визнання та підтримку інноваційних міських стратегій, проектів та ідей, які потенційно можуть вплинути на життя громадян і зробити наші міста стійкішими та інклюзивнішими.
  • 9 квітня у мерії Києва пояснили, як через застосунок “Київ цифровий” повідомити про пошкоджені чи зруйновані об’єкти й особисті втрати внаслідок війни РФ проти України.
  • З 10 червня у застосунку “Київ цифровий” кияни знову можуть записатися в електронну чергу до ЦНАПу.
  • З серпня у застосунку “Київ цифровий” з’явилася можливість голосувати за електронні петиції.
  • 15 листопада Київ потрапив до однієї із номінацій престижної міжнародної нагороди Smart City Awards.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру