Генерал Річард Ширрефф: відступ російських військ на Херсонщині – “серйозна поразка” Кремля

Дата: 11.11.2022
Автор:

Генерал Річард Ширрефф констатує успіх України і програш росії під Херсоном

Втрата Херсона є “великим приниженням” для президента РФ Володимира Путіна. Про це заявив колишній заступник Верховного головнокомандувача сил НАТО, британський генерал Річард Ширрефф, повідомив 10 листопада телеканал Sky News.

 ”Херсон був першим захопленим (великим) містом. Він (Путін) з великою помпою оголосив, що там буде Херсонська губернія – і ось велика поразка. Це означає, що росіяни відстають, це означає, що українці захистили узбережжя Чорного моря. Це означає велику поразку російської армії”, – наголосив військовий.

За словами Ширреффа, останні події на Херсонщині, ймовірно, матимуть “драматичний” вплив на бойовий дух армії РФ.

“Будь-яка форма відступу, подібна до цієї, сильно вдарить по моральному духу військових. Як би там не було, ми бачили, як моральний дух росіян сильно постраждав внаслідок масової мобілізації ненавчених призовників, яких мимоволі кинули на лінію вогню. Це зовсім не допоможе справі Росії. Все це піде на допомогу українцям”, – упевнений генерал.

Нагадаємо, 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав вивести війська з правого берега окупованої Херсонщини “для збереження життя військових та боєздатності угруповання військ”.

У Генштабі ЗСУ заявили, що поки що не можуть ні спростувати, ані підтвердити інформацію про так зване виведення російських військ з Херсона.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру