Згорівший в Астрахані корабель імовірно доставляв з Ірану до росії бойові безпілотники або навіть балістичні ракети

Дата: 10.11.2022
Автор:

Авіаційний експерт Валерій Романенко, коментуючи пожежу, що почалася 7 листопада на кораблі, який стоїть на судноремонтному заводі “Звьоздочка” у російській Астрахані, в ефірі Радіо НВ заявив, що, швидше за все, судно перевозило іранські балістичні ракети.

Про це повідомляє видання “Патріоти України”.

«Швидше за все, морем перевозили вже балістичні ракети, ось ці самі Фатехи та Зольфагари разом із пусковими. Тому що в літаку перевозити пускові дуже складно, це велика вантажівка», – сказав Романенко Радіо НВ.

Ввечері 7 листопада російські ЗМІ повідомили про пожежу на судні на судноремонтному заводі Звездочка в Астрахані. Завод займається ремонтом не лише цивільних суден, а й кораблів ВМФ РФ, зокрема ремонтом їх озброєння.

Головне управління розвідки Міноборони України раніше зазначало, що Астрахань поряд з Махачкалою є одним із ключових пунктів прийому морських вантажів з Ірану, зокрема дронів-камікадзе Shahed-136 або, принаймні, комплектуючих для їх складання. Туди вони приходять партіями у розібраному стані.

У зв’язку з цим український журналіст Андрій Цаплієнко припустив, що корабель, який згорів в Астрахані, швидше за все, перевозив іранські безпілотники.

За даними Повітряних сил ЗСУ, Росія вже домовилася з Іраном про постачання балістичних ракет для їх використання у війні проти України. Ще у жовтні видання WP писало, що йдеться про новітні версії ракет Fateh-110 та Zolfaghar. У ГУР Міноборони вважають, що росія може застосувати їх вже у листопаді.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру