Аналітик Conflict Intelligence Team констатує технологічну перевагу України на морі: росія не здатна виробляти бойові водні дрони, які роблять українці

Дата: 03.11.2022
Автор:

Аналітик Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов в інтерв’ю Радіо НВ прокоментував атаку водними дронами на Чорноморський флот РФ у Севастополі, констатуючи технологічну перевагу України.

«По-перше, це показує, що Чорноморський флот Росії не здатний навіть захищати свою, як вони кажуть, „рідну гавань“. І показує, що Україна має можливості власного виробництва таких технологічних засобів. Це технологічна перевага. У росіян немає нічого подібного до цих дронів, хоча вони були розроблені відносно швидко українцями. Імовірно, вони мають елементну базу, яка є комерційною, тож їх відносно легко виготовляти», - сказав Михайлов Радіо НВ.

За його словами, це означає, що російський флот навряд чи зможе вести свої операції, навіть якщо Росія зробить якусь силову спробу припинити постачання сільгосппродукції з України.

“Це буде проблемним для Чорноморського флоту, враховуючи, зокрема, цю нову загрозу, а також ракети Гарпун, Нептун та інші, які заважатимуть операції у відкритому морі”, – зазначив аналітик CIT.
Довідка
Conflict Intelligence Team (CIT) — група незалежних блогерів російського походження, яка розслідує на основі відкритих джерел події, що відбуваються під час збройних конфліктів, зокрема дії російських військ в Україні, Сирії, Лівії та Центральноафриканській Республіці. Разом із Bellingcat та InformNapalm це одна з найбільших таких груп, що виникли під час російсько-української війни.
CIT здійснила низку міжнародно визнаних розслідувань про наявність та діяльність російських військ у Сирії та Україні, зокрема загибель російських солдатів у цих країнах та використання Росією касетних бомб у Сирії. Чіткі докази їх використання (заперечуваного російською владою) були знайдені на світлинах та відео з російських державних ЗМІ. Вивчивши світлини та карти, CIT також спростувала офіційну російську тезу про те, що російські війська в Сирії начебто не брали участі в наземних боях. Разом із Bellingcat група вивчала обставини збиття Boeing 777 у Донецькій області у 2014 році. CIT уточнювала деталі біографії підозрюваних у отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у 2018 році, розслідувала вбивство Олександра Тарайковського, учасника білоруських протестів, у 2020 році та детально інформувала про підготовку Росії до вторгнення в Україну 2022 року.
Група співпрацює з великими світовими ЗМІ, які публікують її розслідування, включаючи BBC, Reuters, Sky News і Der Spiegel.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру