Працівники СБУ затримали шпигунку російської ФСБ, яка прагнула проникнути в українську спецслужбу

Дата: 02.11.2022
Автор:

Служба безпеки затримала законспіровану шпигунку російської ФСБ, яка намагалася стати “подвійним агентом” і проникнути в спецслужбу України.

Джерело: пресслужба Служби безпеки України

Дослівно: ”СБУ зірвала плани ворога щодо проникнення “крота” до негласного апарату Служби. В результаті багатоходових контррозвідувальних заходів зловмисницю своєчасно викрили, задокументували злочинну діяльність та ідентифікували її “куратора”.

Деталі: За інформацією СБУ, жінка прикидалася українською патріоткою та намагалася втертися у довіру СБУ. Для виконання завдання російської ФСБ зловмисниця вийшла на представника одного з підрозділів СБУ і запропонувала свою допомогу у боротьбі з Росією. Зокрема, вона обіцяла надавати українським спецслужбам актуальну інформацію щодо діяльності ворога на тимчасово окупованій території сходу.

Однак співробітники СБУ встановили, що у 2019 році вона була завербована російською спецслужбою через підконтрольні окупантам псевдооргани на тимчасово окупованій Луганщині. Співробітники української контррозвідки дезінформували агресора, вивели зрадницю на підконтрольну територію і затримали.

"Документи" агентки, видані у псевдо"республіці"

СБУ встановила, що після початку повномасштабного вторгнення вона виконувала вказівки агресора щодо виявлення маршрутів і техніки ЗСУ на території Луганщини. Також жінка збирала установчі дані та місця перебування учасників руху опору в регіоні, зокрема в окупованому селищі Марківка. Отриману інформацію вона передавала до окупаційної адміністрації регіону для проведення репресій проти місцевих жителів.
Жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Запобіжний захід – тримання під вартою. Їй загрожує покарання до 15 років у в’язниці або довічне ув’язнення.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру