Євросоюз створює військову місію для підготовки 15.000 українських воєнспеців

Дата: 21.10.2022
Автор:

Країни ЄС ухвалили рішення про створення військової місії з підготовки 15 тисяч українських військовиків. Про це повідомило французьке інформ-агенство AFP з посиланням на європейських дипломатів.

Як повідомляє AFP, рішення узгоджене на рівні послів держав-членів ЄС, наступного понеділка це питання обговорять міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі.

Журналісти AFP ознайомились із робочим документом, в якому йдеться, що місія військової допомоги ЄС (EUMAM) “повинна буде навчити велику кількість особового складу Збройних сил України різноманітним військовим функціям”.

Крім того, двоє дипломатів на умовах анонімності повідомили журналістам, що у рамках місії “спочатку” буде підготовлено 15 тисяч військовослужбовців ЗСУ.

За словами одного з дипломатів, якого цитує AFP, в кожній країні ЄС, де відбуватиметься тренування, має бути створений офіс та тренувальні центри. Відомо також, що Польща та Німеччина висловили готовність брати участь у таких тренувань. Документ передбачає, що фінансуватиме підготовку Європейський фонд миру.

До створення тренувальної місії для ЗСУ закликав неодноразово Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель.

За даними AFP, Європейський фонд миру раніше профінансував закупівлю для України військової зброї та обладнання в країнах ЄС на суму 2,3 мільярда доларів. Як очікується, у понеділок під час зустрічі у Люксембурзі глави МЗС ЄС мають узгодити ще один транш для потреб України у півмільярда євро.

Як повідомляв Голос Америки, Канада повідомила про намір відправити у Польщу військових інженерів для підготовки українських військових.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру