Чергова поразка росії в ООН: Генасамблея рішуче засудила нікчемні “референдуми” і окупацію українських територій

Дата: 13.10.2022
Автор:

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця іронічно відреагував на результат росії під час голосування резолюції у Генеральній Асамблеї ООН щодо засудження незаконних “референдумів”.

Про це він написав у Twitter, повідомляє “Європейська правда”.

“О, Боже! Я не можу бачити! Скільки, ви кажете, проголосувало за Росію? 4? Оце так!”, – написав Кислиця, додавши своє фото із біноклем.

Генасамблея ООН на засіданні в середу ухвалила резолюцію із засудженням незаконних “референдумів”, які Росія влаштувала на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Резолюцію підтримали 143 із 193 членів Генасамблеї ООН, п’ять держав (Росія, Білорусь, Сирія, Північна Корея та Нікарагуа) проголосували проти, решта 35 утрималися під час голосування.

Таким чином, переважна більшість членів Організації – навіть більша, ніж під час засудження вторгнення РФ в Україну у березні – засудила незаконні дії РФ із анексії українських територій.

Як відомо, Росія різко виступала проти ухвалення резолюції, а 30 вересня як постійний член Ради Безпеки ООН наклала вето на неї. Пізніше Москва безуспішно намагалася домогтися голосування за резолюцію в закритому режимі, стверджуючи, що відкрите голосування політизоване.

Голосування в Генеральній Асамблеї стало черговою поразкою росії, яка стверджує, що анексія нею чотирьох українських областей начебто “відповідає міжнародному праву та Статуту ООН”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру