Українська кінострічка отримала високу нагороду кіноасоціації Tallgrass

Дата: 12.10.2022
Автор:

У лютому 2022 року, за тиждень по повномасштабного російського вторгнення, режисерка фільму "Клондайк" Марина Ер Горбач отримала високу відзнаку Берлінале

 Стрічка “Клондайк” Марини Ер Горбач отримала нагороду “За досконалість у кіномистецтві” від кіноасоціації Tallgrass, а команда готується до Оскарівського промотуру.

Про це повідомляє Держкіно.

Фільм “Клондайк” Марини Ер Горбач, створений за підтримки Держкіно, отримав у США “Нагороду за досконалість у кіномистецтві” від Tallgrass Film Association. Раніше таку нагороду отримував фільм “Паразити”, який у 2020-му році виборов “Оскар” у номінації “Найкращий фільм”.

Команда фільму “Клондайк” має також ще низку перемог у США:

  • У квітні “Клондайк” отримав Гран-прі на Міжнародному кінофестивалі у Сіетлі /  Seattle International Film Festival. “За роботу, одночасно трагічно пророчу і універсальну за своїм впливом, за жорстке та формалістичне бачення війни, яке поєднує гуманізм, чорну комедію та жахи в палке та оригінальне бачення, ми присуджуємо Головний приз журі “Клондайку” Марини Ер Горбач”, – пояснило журі.
  • У травні на Кінофестивалі фільмів із Південно-Східної Європи у Лос-Анджелесі / South East European Film Festival (SEEfest) зірка “Клондайку” Оксана Черкашина отримала Нагороду за видатну акторську гру.

У широкий прокат в Україні “Клондайк” вийде 3 листопада 2022 р.

  • Український фільм “Клондайк” про війну з РФ та катастрофу МН17 у лютому  отримав нагороду Берлінале.
  • Наприкінці серпня у мережі з’явився офіційний трейлер українського фільму “Клондайк”.
  • Стрічки “Памфір”, “Клондайк”, “Бачення метелика” та “Відблиск” стали лідерами за кількістю номінацій національної премії кінокритиків “Кіноколо”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру