У Холодному Яру на Покрову вшанують Героїв усіх часів

Дата: 12.10.2022
Автор:

14 жовтня, на Покрову ГО «Поклик Яру» за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної військової адміністрації організовує символічне та унікальне дійство у не менш символічному для цього місці – Холодному Яру.

Холодноярські повстанці називали себе козаками, продовжуючи українську традицію у боротьбі проти більшовиків. УПА та ОУН справедливо вважаються послідовниками холодноярців від історичного спадку до запозичення методів партизанської війни в них. Окрім цього, в сьогоднішній війні на фронті хоробро нищить ворога 93-тя ОМБР із назвою «Холодний Яр».

В Холодному Яру запалювався вогонь не одного повстання і не один воїн освячував тут свою зброю у Гайдамацькому ставку. Тому символічним та атмосферним стане формування живого кола у вигляді мапи України із ватрою в центрі, що символізує Холодний Яр. Від вогню цієї ватри запалюються всі смолоскипи, тим самим, відтворюючи пророцтво Шевченка, що було взяте на прапор повстанців «І повіє огонь новий з Холодного Яру».

Захід «Покрова» вже є традиційним. Минулого року 14-го жовтня на захід приїхало 160 учасників з різних куточків України. Цього року бажаючих святкувати Покрову в Холодному Яру зголосилося ще більше. Але, у зв’язку з війною, минулорічні плани організації збільшити кількість людей на святкуванні до 500, а потім і до 1000 переносяться на майбутнє після нашої Перемоги.

«Ми продовжуємо підкреслювати важливість цього дня і робимо його велелюдним для наших патріотів. Холодний Яр об’єднує покоління українських захисників. В ньому формується традиція військової звитяги та світогляд Нації переможців, а це важливо для держави, яка йде до Перемоги!», – наголошують організатори заходу.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру