Черкащанка у турецькому Кушадаси записала пісню, присвячену обстрілам України 10 жовтня

Дата: 11.10.2022
Автор:

На фото Євгенія Чаглар (Сахарова) з букетом бавовни - у країні, яка робить для ЗСУ чудові "Байрактари"...

Українка Євгенія Чаглар (Сахарова), яка вже давно живе в Туреччині, присвятила красиву і пронизливу пісню подіям 10 жовтня в Україні, за яку вона переживає і якій постійно допомагає усім, чим може, пише “Козацький край”.

Вже надвечір доби, коли Україна потрапила під масовані обстріли терористичної росії, Євгенія записала пісню у Кушадаси, місті-побратимі її рідних Черкас. Кожен куплет закликає українців, як би їм не було тяжко – згадувати захисників “Азовсталі”. Зокрема, вона співає:

‘’І коли ти захочеш здатися,
Бо навколо все тріщить, як кришталь,
Згадай лише одне – Азовсталь…’’

Черкащанка, яка колись була вокалісткою гурту «Мандариновий рай», а потім мала сольну кар’єру, виконує пісню під гітару та з відеосупроводом з кадрів учорашнього обстрілу Києва рашистами – з палаючими автівками цивільних, зруйнованим ракетним ударом дитячим майданчиком, пошкодженими музеєм та університетом і скляним мостом біля Володимирської гірки, який вистояв у момент вибуху – на відміну від збудованого росіянами Кримського мосту, який напередодні обвалився в море…

Послухати пісню і подивитися відео можна на сторінці співачки у Facebook.

Нагадаємо: українці Кушадаси (діаспора та тимчасово евакуйовані) постійно займаються волонтерською допомогою Україні, яка воює. Зокрема, у червні цього року взяли взяли участь у встановленні світового рекорду з одночасного виконання пісні «Ой, у лузі червона калина…» Сотні українців з більш як 30 країн світу об’єдналися під час онлайн-трансляції виконання цієї пісні, що отримала сучасну популярність завдяки черкащанину Андрію Хливнюку. Серед тих, хто взяв участь у встановленні рекорду, заспівавши у Кушадаси, були й українці з Черкас, Драбова, Канева й Чигирина, – зокрема, і Євгенія Чаглар.
Захід було ініційовано Міжнародним штабом допомоги українцям. Під час проведення заходу, ініційованого Міжнародним штабом допомоги українцям в усіх країнах, де він проходив, збиралися кошти на реалізацію проєкту «1000 автомобілів свободи».

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру