На Полтавщині відкрили виробництво потужних всюдиходів “Торнадо”

Дата: 09.10.2022
Автор:

Про початок виробництва колісних всюдиходів розповів власник ТОВ «Завод всюдиходів Торнадо» Ігор Лебедик виданню Poltava.to.

Зазначається, що попри війну завод почав виробництво і наразі зібрано перші дві одиниці такої техніки, які успішно пройшли випробування.

Плаваючі всюдиходи на колесах призначені для перевезення пасажирів і вантажів заболоченою місцевістю та несучим ґрунтом, пересіченою місцевістю з можливістю подолання водних перешкод.

У всюдиходів повний тип приводу. Може оснащуватись причепом або ковшем, з використанням яких може використовуватись для роботи:

  • у секторі сільськогосподарського виробництва (агролабораторії, тягач до обприскувачів, розкидачів та іншого навісного обладнання),
  • ДСНС,
  • нафтогазової галузі.

Технічні характеристики

Технічні характеристики всюдихода дозволяють йому долати бруд, воду, завали дерев та каміння заввишки до метра. Така машина користується великою популярністю серед мисливців, рибалок, фермерів, служб порятунку і всіх тих, кому доводиться пересуватися важкопрохідною місцевістю у складних умовах.

На всюдиході встановлений японський двигун KUBOTA, об’ємом 2,4 літри. Всюдихід розвиває швидкість до 45 км/год, а витрати палива становлять 4-5 літри на годину. Є бак на 160 літрів, що дає величезний запас ходу.

Завдяки мінімальному радіусу розвороту всюдихід Торнадо чудово маневрує між деревами. Бортоповоротна система повороту дозволяє всюдиходу розвертатися практично на місці.

На всюдиходи Торнадо встановлюються колеса низького тиску висотою 1650 мм і шириною 570 мм, а висота протектора становить 35 мм. Такі характеристики дозволяють легко виходити всюдиходу Торнадо на лід з води і мати велику плавучість і прохідність.

Екологічність всюдихода Торнадо полягає у збереженні рослинного покриву за рахунок тиску на ґрунт 0,1 кг\см².

Водотоннажність колеса в зборі з диском становить 933 літри. Шини дозволяють рухати всюдихід на воді зі швидкістю 4-6 км/год. Встановлено централізовану систему підкачування коліс, накачування всіх коліс відбувається за 40 секунд. Також варто відзначити, що машина забезпечена кліренсом, розмір якого становить 600 мм. За рахунок цього всюдихід невразливий для будь-яких доріг.

Відмінності всюдихода Торнадо від інших всюдиходів подібного класу:

  • має кузов зі збільшеним внутрішнім простором та покращеною ергономікою;
  • колісна база 2300 мм покращує стійкість на спусках та підйомах;
  • у трансмісії використовуються бортові редуктори, ланцюгових передач не використовуємо та багато інших переваг.
  • вантажопідйомність — до 1000 кг.
Крім водія всюдихід може перевозити 7 осіб та додатково 500 кг вантажу. У кабіні всюдихода передбачено 3 спальні місця.

Нагадаємо, Кременчуцький завод виготовив нову мобільну майстерню з фургоном.

Також АвтоКрАЗ виготовив новий потужний безкапотний самоскид.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру