17-річний студент з України отримав премію Chegg-2022 у розмірі $100 000 – за винахід дрона для розміновування

Дата: 04.10.2022
Автор:

17-річний український студент Ігор Клименко розробив безпілотник, який виявляє наземні міни. Його оголосили переможцем премії Chegg 2022 у розмірі $100 000.

У 10 класі Ігор почав цікавитися квадрокоптерами та дронами. Останні два роки він працював над своїм проектом Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентував на численних конкурсах і виставках.
Хлопець був фіналістом фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ» та здобув золоту медаль у молодшій категорії на Малайзійській 21-й технологічній виставці (MTE) 2022.

Квадрокоптер-міношукач Ігоря отримав два офіційних патенти в Україні. Він виявляє протипіхотні та протитранспортні міни та видає координати їх розташування з точністю до двох сантиметрів.

Під час польоту апарат бачить міни зверху. Зараз Ігор працює над удосконаленням дрона, додаючи нові технології: розпилення фарби для позначення місця розташування міни та використання технології ШІ для визначення типу міни та найкращого способу дій для безпечного видалення.

Ігор співпрацював із науковцями з усього світу над розробкою безпілотника, а також з гуманітарною організацією в Україні, яка займається розмінуванням післявоєнних територій країни. Завдяки фінансуванню від фінської громадської організації Ministry of Good Spirit, яке він отримав після участі в українсько-фінській програмі для стартапів, Ігор розробив два прототипи свого пристрою.

Зараз він працює з різними організаціями над розробкою мінімально життєздатного продукту для швидкого впровадження в реальних умовах, щоб допомогти зменшити кількість жертв вибухових пристроїв.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру