Великобританія викупила бельгійські важкі самохідні гаубиці для поставки в Україну

Дата: 23.09.2022
Автор:

Уряд Великої Британії викупив у комерційних фірм гаубиці бельгійського виробництва для їх постачання в Україну, передають Патріоти України.

Йдеться саме про ті гармати, які бельгійський уряд свого часу продав комерсантам, а згодом відмовився викупати їх внаслідок зависокої ціни, передає Укрінформ з посиланням на бельгійське видання VRT.

«Бельгійські армійські гаубиці, які уряд Бельгії хотів направити в Україну, наприкінці дістануться до місця призначення, але завдяки уряду Великої Британії. Бельгійська армія продала ці гаубиці, які були у використанні та пройшли модернізацію, за ціною 15 000 євро за кожну, але потім з’ясувала, що зворотній викуп цих систем може обійтися у 150 000 євро, внаслідок чого відмовилася від викупу. Уряд Великої Британії не мав таких сумнівів, та викупив гаубиці за ринковою ціною», – йдеться у публікації.

Як зазначається, бельгійська армія продала двом приватним компаніям 28 важких гаубиць M109 ще у 2015 році. Після початку російської агресії проти України, у травні поточного року, уряд Бельгії спробував викупити назад ці самохідні артилерійські установки, але дійшов висновку, що ціна викупу, яку запросили комерсанти, зависока. Поставка цієї зброї могла обійтися у 5 мільйонів євро. На думку експертів, яких цитує видання, ціна була поміркованою, оскільки гаубиці пройшли модернізацію та були обладнані напівавтоматичними системами заряджання.

В результаті Британія викупила ці самохідні гармати за ринковою ціною для їх подальшого направлення на фронт в Україну. VRT зазначає, що Бельгія також постачає Україні зброю та військове обладнання. Зокрема, з початку конфлікту Україна отримала бронежилети та шоломи, стрілецьку зброю та протитанкові системи.

Як повідомляв Укрінформ, Бельгія, як і інші країни Європейського Союзу, виявила тверду солідарність з Україною у її боротьбі проти російського вторгнення. З початку нового етапу російської агресії проти України, за інформацією уряду Бельгії, країна поставила Україні зброю та військове обладнання на суму 55 мільйонів євро, та має намір продовжувати таку підтримку.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру