ЗСУ отримає танки від Північної Македонії і Словенії. До поставок готуються і США

Дата: 22.09.2022
Автор:

Надання танків від США Україні може відбутися в майбутньому, це питання вже “на столі”. Однак негайно це не відбудеться, оскільки українців ще треба навчити з ними працювати, обслуговувати і забезпечувати, пише CNN із посиланням на американського високопосадовця

“Ми дивимося на всі українські збройні сили та розглядаємо на майбутнє, які можливості їм знадобляться та як США і союзники будуть здатні підтримати Україну в цих потребах”, – сказав він на умовах анонімності в розмові з репортерами.

Стосовно далекобійної зброї він зазначив, що Штати зараз не розглядають надання озброєння з більшою дальністю ураження, аніж у керованих реактивних систем залпового вогню GMLRS, які використовуються для HIMARS. Однак посадовець не уточнив, чи не зʼявиться це питання “на столі” в перспективі.

Дальність GMLRS, які вже використовує у боях ЗСУ, становить від 15 до 84 км, зазначає український сайт “Мілітарний”. Це американські керовані реактивні боєприпаси калібру 227 мм, що класифікуються як високоточні.

Україна отримує танки від союзників, зокрема Північної Македонії та Словенії. В обмін на передану в Україну радянську техніку, снаряди для якої та вміння працювати з нею мають українці, держави отримають сучасні аналоги. Наприклад, Словенія відправляє для ЗСУ 28 танків – модернізовану ізраїльськими та німецкими фахівцями модель танка Т-55 – М-55S.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру