Українець увійшов до ТОП-10 найкращих студентів світу

Дата: 11.09.2022
Автор:

Студент КПІ імені Ігоря Сікорського Ігоря Клименко увійшов до фіналу Всесвітньої студентської премії Global Student Prize. Він став одним із претендентів на нагороду у 100 000 доларів, яку отримає найкращий студент планети.

Нещодавно світова премія Global Student Prize оголосила топ-10 найкращих студентів з усього світу. До них увійшов і українець Ігор Клименко. У 5 класі, коли почалася війна в Україні, він зрозумів, що хоче допомогти своїй країні і почав розробляти роботів для розмінування. Останні два роки активно працює над своїм дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентує на численних конкурсах та виставках.

Ігор планує реалізувати свій винахід і почати масове виробництво. Якщо він виграє Global Student Prize, планує використати кошти для залучення нових компаній і організацій, щоб отримати якомога швидше готовий продукт.

Переможець Global Student Prize отримає нагороду в розмірі 100 000 доларів США. Вона вручається студенту, що здійснює найбільший реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом. При виборі фіналістів Global Student Prize братимуть до уваги навчальні досягнення, вплив на своїх однолітків, зміни, які здійснює кандидат, у своїй спільноті та суспільстві за її межами, подолання складнощів на своєму шляху, креативність та інновації.

Студент з Києва Ігор Клименко увійшов до десятки найкращих у світі

Ознайомитися з повним переліком фіналістів можна за посиланням на офіційному сайті премії Chegg.org. Переможця оголосять до кінця цього року.

Заснував нагороду філантроп і мільярдер Санні Варкі та організація Varkey Foundation. Окрім студентів, вони відзначають ще й найкращих вчителів світу в межах премії Global Teacher Prize. В Україні однойменну премію проводить громадська спілка “Освіторія” з 2017 року. У цьому році вона збирає історії мужніх вчителів, героїв освітнього фронту, про яких дізнається вся країна в ефірі національного телемарафону в День вчителя, 2 жовтня. Подати історії можна до 21-го вересня за посиланням.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру