Сподівання путіна на”втому” Європи не справдилися: світ активно підтримує Україну у війні проти росії

Дата: 10.09.2022
Автор:

Одразу після візитів до України держсекретаря США Ентоні Блінкена та прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, в Київ прибула очільниця німецького МЗС Анналена Бербок.

Глава МЗС Німеччини прибула в Україну вже вдруге від початку повномасштабного вторгнення росії, передають Патріоти України.

За словами Бербок, цією поїздкою до Києва вона хоче показати, що її країна буде “підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно – постачанням зброї, гуманітарною та фінансовою підтримкою”, передає Spiegel. “Сьогодні я приїхала до Києва, щоб показати, що вони можуть і надалі покладатися на нас” – заявила Бербок.

 Понад півроку українці борються за все – “за своє життя, за життя своїх родин і своїх друзів”. Роблячи це, вони не лише захищають “своє право людини на мир і свободу, а й наш європейський мирний порядок”.
 Бербок виїхала в ніч на суботу спецпотягом разом з невеликою делегацією з Польщі до Києва. У Києві німецький міністр проведе переговори, зокрема, з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Решта програми трималється в секреті з міркувань безпеки.

Своїм візитом Бербок хоче послати сигнал проти загрози втоми від війни в Німеччині. “Мені зрозуміло, що Путін розраховує на те, що ми втомимося співчувати стражданням України. Він думає, що може розділити наші суспільства брехнею та шантажувати нас поставками енергії. І що він може вичерпати нашу енергію, щоб захистити себе від цієї жорстокої атаки на цінності всіх нас. Розрахунки Путіна не повинні спрацювати і не спрацюють” – заявила глава МЗС Німеччини.

Бербок назвала дві конкретні теми, які для неї важливі під час візиту: допомога Німеччини в розмінуванні та підтримка у справі про вчинені воєнні злочини.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру