Черкащанин Артем Лукашук завойовував «срібло» на «Іграх воїнів» у США

Дата: 22.08.2022
Автор:

У перший же змагальний день, 20 серпня на «Іграх Воїнів» (Warrior Games) у американському Орландо черкащанин Артем Лукашук виборов срібну медаль у стрільбі з гвинтівки стоячи. Всього цього дня збірна України здобула 4 медалі з кульової стрільби: дві у стрільбі з пістолета (Сергій Калитюк і Олександр Гавриленко) та дві – з гвинтівки (Майя Москвич і Артем Лукашук).

«Вітаємо з першими перемогами на змаганнях, наші нескорені! Пишаємося та вболіваємо за вас!», – звернулося Міністерство ветеранів України до перших «медалістів». У свою чергу Артем Лукашук подякував усім друзям і знайомим за підтримку, а тренеру Денису Мустафаєву – за підготовку і навчання. «Все буде Україна!», – запевнив незламний десантник.

Цікаво, що свій День народження, 17 серпня, черкащанин зустрів у літаку, яким перелітав до Орландо з британського Брайтона, де місяць провів на тренувальній базі. На участь в «Іграх Воїнів» Артем був відібраний ще торік, але тоді, у вересні-2021 ігри не відбулися з причини складної ситуації з COVID-19. Цьогоріч міжнародні спортивні змагання «Ігри Воїнів» проходять у спортивному комплексі ESPN Wide World of Sports (Орландо, штат Флорида).

Нагадаємо: у 2018 році Артем Лукашук отримав відзнаку «За заслуги перед містом Черкаси». 5 липня 2022 року за ініціативи міського голови Анатолія Бондаренка виконавчий комітет Черкаської міськради ухвалив рішення про сплату Артему Лукашуку одноразової грошової допомоги у розмірі 300 тисяч гривень, як спортсмену, який прославив Черкаси на міжнародній арені (на «Іграх нескорених» у Гаазі Артем здобув «срібло» у стрибках в довжину). Практично зразу після цього Артем Лукашук відбув на «Ігри воїнів».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру