Українські каноїстки вибороли “золото” на Чемпіонаті Європи

Дата: 21.08.2022
Автор:

Перше “золото” України у веслуванні на Мультиспортивному Євро.

Українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова стали чемпіонками Європи у каное-двійці на дистанції 500 метрів, пише Суспільне.

Людмила Лузан та Анастасія Четверікова. Фото: Phil Walter/Getty Images

Лузан та Четверікова підходили до змагань у статусі віцечемпіонок світу у каное-двійці на 500-метрівці. А також чинних чемпіонок Європи: у 2021 році саме українки вибороли “золото”.

Перед чемпіонатом Європи Анастасія Четверікова розповідала про конфлікт, який мала з тренерами. Він мав місце ще на чемпіонаті світу-2022, коли українська четвірка каноїсток не вийшла на старт у фіналі.

Попри це, а також травму, яку мала Четверікова перед ЧС у Галіфаксі, вони з Лузан підходили до фіналу в статусі головних претенденток на “золото”. У 2021 році вони стали чемпіонками світу та Європи і зупинилися у кроці від золотої медалі на Олімпіаді-2020.

У фіналі Євро головними конкурентками Лузан та Четверіковою за “золото” були срібні призерки чемпіонату Європи-2021 німкені Ліза Ян та Софі Кох, а також бронзові медалістки ЧС-2022 Джада Брагато і Б’янка Надь з Угорщини

Лузан та Четверікова змогли захистити звання чемпіонок Європи. Хоча на першій половині дистанції їхня перевага над екіпажем німкень була мінімальною, то на другій збільшили перевагу та фінішували першими.

Чемпіонат Європи з веслування. Каное-двійки (500 м, жінки)

  1. Україна (Людмила Лузан та Анастасія Четверікова) – 1:57.672 хв
  2. Угорщина – 1:58.924 хв
  3. Польща – 1:59.572 хв

Що відомо

  • Лузан та Четверікова здобули “срібло” на дистанції 500 метрів у каное-двійці на Олімпіаді-2020. А на останніх двох чемпіонатах світу вони здобули “золото” (2021) та “срібло” (2022).
  • Для Людмили Лузан це вже друга медаль на Мультиспортивному Євро. Першою нагородою стало “срібло” у каное-одиночці на дистанції 500 метрів.
  • Загалом у веслуванні на Мультиспортивному Євро Україна вже здобула чотири медалі. Крім нагород Лузан, “срібло” та “бронзу” вибороли паравеслувальники Владислав Єпіфанов та Наталія Лагутенко.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру