У новому пакеті військової допомоги США – тисячі боєприпасів, протитанкове озброєння і 580 новітніх бойових дронів

Дата: 23.07.2022
Автор:

Новий пакет допомоги президент Сполучених Штатів підписав 22 липня. Про це повідомляє низка американських видань, посилаючись на слова координатора Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джона Кірбі під час закритого брифінгу для ЗМІ, передають Патріоти України.

Те, що США нададуть Україні додаткову військову допомогу підтвердив і очільник МЗС Дмитро Кулеба. “Провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо практичного посилення України в протистоянні російській агресії та терору. Гарні новини: до України прямує додаткова військова допомога США та партнерів. Ми приділили окрему увагу підтримці економіки України”, – написав він у твітері.

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні

Повідомляється, що новий пакет допомоги для України містить у собі ще 5 HIMARS. Окрім HIMARS, пакет включає:

  • 36 000 боєприпасів,
  • протитанкову зброю,
  • 580 дронів Phoenix Ghost.

Крім цього, нині на сайті Білого дому оприлюднили наказ Байдена про виділення військової допомоги Україні на суму до 175 мільйонів доларів. Допомога містить у собі як зброю, так і військову освіту та навчання українських військових. Поки що офіційних повідомлень про 270 мільйонів доларів для України та 5 HIMARS на сайті Білого дому немає.

Проте журналіст “Голосу Америки” Остап Яриш пояснив, що поки що на сайті оприлюднена лише частина допомоги. В цілому сума додаткової допомоги становить 270 мільйонів доларів, просто Білий дім застосовує різні програми для пакетів.

Але варто зауважити, що Остап Яриш повідомляє лише про 4 додаткових HIMARS. Тим часом інші американські видання пишуть про 5. Тож залишається очікувати офіційної заяви від Білого дому.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру