США готові говорити з Києвом про поставки легендарних штурмовиків Thunderbolt, які знищили армію Саддама Хусейна

Дата: 22.07.2022
Автор:

Керівництво військово-повітряних сил США не виключає можливість поставок української армії в рамках військової допомоги американських військових літаків А-10 Thunderbolt II. Вашингтон готовий до обговорення цього питання з українською стороною. Про це заявив міністр ВПС США Френк Кендалл на Аспенському форумі з безпеки, передають Патріоти України.

Його слова послідували за заявою начальника штабу ВПС Чарльза Брауна, який сказав, що ЗСУ в кінцевому підсумку доведеться відмовлятися від радянських літаків, передає Defence Express.

У Кендалла ж запитали, від яких літаків слід позбутися самим США. Він відповів, що від “поважних” А-10. Після цього модератор запитав: чому б не віддати ці літаки Україні.

A -10 Thunderbolt II - це легендарний одномісний штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки сухопутним військам та знищення колон ворожої техніки. З-за характерної форми ці літаки американські пілоти ще називають "Бородавочниками".

“Сьогодні генерал Браун ставив питання про те, які винищувачі можуть зацікавити Україну. Це багато в чому залежить від самої України… можливі старіші системи США. Ми будемо відкриті для обговорення з ними їхніх потреб і того, як ми можемо їх задовольнити”, – відповів міністр ВПС США.

За його словами, є низка інших літаків, які могла б отримати українська армія. Наприклад, шведські Gripen, якими користується Чехія, А також Eurofighter або Rafales.

Вперше розмови про передачу літаків A-10 Thunderbolt II Україні почалися ще навесні, коли російські окупанти прямували в бік Києва.

Штурмовик має 11 вузлів підвіски і може нести понад сім тонн зброї. Зокрема, ракети AGM Maverick з дальністю запуску до 28 км. Під час операції “Буря в пустелі” A-10 знищили близько 900 іракських танків, 1200 артилерійських установок і 2000 одиниць іншої техніки.

Дуже важливою перевагою А-10 є відсутність високих вимог до злітно-посадкових смуг, адже він може базуватися навіть на наземних аеродромах. Також А-10 простий в обслуговуванні в польових умовах.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру