Нові індустріальні парки сприятимуть розвитку економіки України

Дата: 20.07.2022
Автор:

На території Чернівецької області створять два індустріальні парки – «Хотин Invest» та «Енергія Буковини».

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, створення парків сприятимуть розвитку економіки на регіональному та державному рівнях.

«Маємо два рішення уряду щодо створення нових індустріальних парків. Перший – це Хотин Invest. Другий – “Енергія Буковини”. Обидва парки будуть розташовуватися в Чернівецькій області та сприятимуть розвитку економіки держави й регіону», – зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також додав, що напередодні, 18 липня, президент підписав два закони про податкові й митні стимули для індустріальних парків. Тому, на думку Шмигаля, розгортання та створення нових виробництв в Україні лише починається.

Про індустріальні парки

Індустріальний парк – це певна територія, облаштована технологічною інфраструктурою, у межах якої учасники можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації і телекомунікацій. У якості додаткового і вагомого бонусу підприємства, що працюють в індустріальному парку, мають низку податкових і законодавчих пільг.

Індустріальні парки використовують як інструмент стимулювання промислового розвитку. Експерти часто називають такі майданчики аналогами офісних центрів для промислових виробників.

Раніше ми повідомлялося, що у Фастівському районі Київської області побудують новий індустріальний парк «Л-Таун парк», де будуть зосереджені агропромислові та машинобудівні компанії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру