Капелан теробони: той, хто завжди на боці Добра…

Дата: 27.06.2022
Автор:

Для капелана Черкаської окремої бригади тероборони Володимира Педька війна розпочалася у 2014-му. Він тоді, як священик-волонтер, їздив до бійців в зону АТО.

Ще юнаком Володимир пройшов вишкіл у «Пласті». Потім вдосконалювався у військовій справі разом з однодумцями на різних семінарах, тренінгах та у таборах військово-патріотичного виховання.

Тож коли в Україні заснували капеланську службу, то Отець Володимир без вагань надів темно-зелений підрясник. А віднедавна і прийняв Військову присягу на вірність народу України. З початку масового вторгнення російської армії бригадний капелан завжди поруч із нашими бійцями. І в окопах Луганщини, і на сповідях, і в скорботні хвилини прощання із побратимами…

Яскравою подією запам’ятається для священика момент, коли благословляв створення нової черкаської молодої родини -  одружувався позивний «Легіон».

А після нашої Перемоги військовий священик Володимир Педько продовжуватиме навчати юних черкащан військово-патріотичній справі і вірі в те, що Добро перемагає завжди…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру