Верховна Рада проголосувала за вихід України з “Антитерористичного центру” СНД

Дата: 16.02.2022
Автор:

Верховна Рада 16 лютого підтримала законопроєкт про вихід України з Антитерористичного центру держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

За це рішення проголосували 309 народних депутатів, п’ятеро висловилися проти, 15 утрималися, 30 – не голосували.

«Вийти з Рішення про створення Антитерористичного центру держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав, підписаного 21 червня 2000 року в Москві, та Рішення про Антитерористичний центр держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав, підписаного 1 грудня 2000 року в Мінську, ратифікованих Верховною Радою України 4 жовтня 2001 року», – йдеться в документі, ініційованому президентом Володимиром Зеленським.

Крім того, народні депутати підтримали законопроєкт «Про вихід з деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав». Його подав прем’єр-міністр Дмитро Шмигаль.

Документ передбачає, зокрема, вихід України з угоди про правила визначення походження товарів країн, що розвиваються, при наданні тарифних преференцій.

При цьому кілька народних депутатів під час обговорення закликали денонсувати всі угоди, укладені Україною в рамках СНД, і натомість укласти двосторонні угоди з державами, які входять до цього об’єднання.

Україна стала однією з держав-засновниць Співдружності Незалежних Держав у 1991 році. У 2018 році президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів СНД.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру